35th Virtual Annual Conference – Syllabus of Topics

8:00 AM Common injuries & how to get authorization for treatment: Chiropractic (0.5 hours)
Wayne Whalen, D.C.
8:30 AM Common injuries & how to get authorization for treatment: Internal Medicine (0.5 hours)
Jeff Hirsch, M.D.
9:00 AM Common injuries & how to get authorization for treatment: Neurology (0.5 hours)
Harjasleen Walia, M.D.
9:30 AM Q&A (0.5 hours)
10:15 AM Common injuries & how to get authorization for treatment: Orthopedic Surgery (0.5 hours)
Khalid Ahmed, M.D.
10:45 AM Common injuries & how to get authorization for treatment: Pain Management (0.5 hours)
Brendan Morley, M.D.
11:15 AM Common injuries & how to get authorization for treatment: Psychiatry/Psychology (0.5 hours)
Gennady Musher, M.D., Ph.D
11:45 AM Q&A (0.5 hours)
12:15 PM LUNCH
1:00 PM Labor attorney hottest topics for your practice
Richard Frey, Esq.
2:00 PM Administrative attorney hottest topics for your practice
Nick Roxborough, Esq.
3:00 PM ADJOURN
8:00 AM How to get to AME status report (1.0 hour)
Joseph Capurro, Esq, JJ Abitbol, M.D., Rick Scala, D.C.
8:45 AM Q&A
9:00 AM When is it time to get an additional QME/AME from another specialty (1.0 hour)
Peter Mandell, M.D., Wakim Joachim, Ph., Steven Feinberg, M.D.
9:45 AM Q&A
10:15 AM What is the current state and the future of implanted devices for pain (1.0 hour)
Jacob Rosenberg, M.D., Kasra Amirdelfan, M.D.
11:00 AM Q&A
11:15 AM IMR & UR Update (1.0 hour)
Sana Khan. M.D.
12:00 PM Q&A
12:15 PM LUNCH AND SPECIAL GUEST
1:00 PM Criminal/Healthcare attorney hottest topics for your practice
Dmitry Gurovich, Esq.
2:00 PM Workers’ compensation attorney hottest topics for your practice
Chuck Rondeau, Esq.
3:00 PM ADJOURN
8:00 AM The WCAB Commissioners: An Update (1.0 hour)
Kathleen Zalewski , Anne Schmitz
8:45 AM Q&A
9:00 AM Case Law Update: What does a Doctor need to know (1.0 hour)
Joseph Capurro, Esq. , Muaath Ali, Esq.
9:45 AM Q&A
10:15 AM What is the current status re: Opioids (1.0 hour)
Annu Navanni, M.D., Anna Lembke, M.D., William Brose, M.D.
11:00 AM Q&A
11:15 AM SIBTF (1.0 hour)
Barry Hinden, Esq., Leo Cleyman, Esq., Joshua Kirz, PhD
12:00 PM Q&A
12:15 PM LUNCH AND KEYNOTE SPEAKER
1:00 PM Sacramento, the Legislature and our livelihoods
Legislator to be announced
2:00 PM Power and politics: The fight for physicians & treaters
Dean Florez
3:00 PM ADJOURN
8:00 AM Traumatic Brain Injury (1.0 hour)
Claude Munday, PhD, Maureen Miner, M.D.
8:45 AM Q&A
9:00 AM Substantial Medical Evidence, Causation & Apportionment (1.0 hour)
Judge Colleen Casey, Judge Robert Rassp, Ray Correio, Esq.
9:45 AM Q&A
10:15 AM How to achieve the most accurate impairment rating: Adding vs. Combining (1.0 hour)
Ed Cremata, D.C., Judge Robert Rassp, Michael Georgariou II
11:00 AM Q&A
11:15 AM AMA Guides Impairment Rating for Chronic Pain & Symptom Magnification (1.0 hour)
Steven Feinberg, M.D., Chris Brigham, M.D., Joshua Kirz, PhD, Rachel Feinberg, DPT
12:15 PM LUNCH
1:00 PM Billing and collections for the treater
Susanne Honor-Vangerov, Esq.
2:00 PM Billing and collections for the QME
Susanne Honor-Vangerov, Esq.
3:00 PM ADJOURN

Please check back as we are updating the syllabus frequently.

 

 

Volunteer

Volunteer today and help us grow CSIMS

Join our Mailing list

CSIMS 35th ANNUAL CONFERENCE

"CSIMS House of Medicine is Back"

October 22 - 25, 2020
Virtual Conference

Please support our lobbying effort